Zoek een onderwerp

Heb je een vraag zoek op het onderwerp en wellicht vind je hier het antwoord !

Hoe oud wordt een paard

Hoe oud een paard wordt loopt nogal uiteen per type paard. Er zijn paarden van 40 jaar en ouder maar er zijn ook soorten die bij 25 al behoorlijk bejaard zijn. Gemiddeld genomen kunnen we zeggen dat paarden tussen de 25 en 35 jaar oud kunnen worden. En dan hebben het in dit geval over een  gedomesticeerd hoefdier, dus een paard die gehouden wordt op stal.

En hoe oud wordt een wild paard?

Een wild paard wordt over het algemeen wat minder oud. Dit komt met name door de excellente voeding en verzorging voor gedomesticeerde paarden. Een wild paar kan voor zijn 20ste levensjaar al een natuurlijke dood sterven.

Andere paarden feitjes

Een paard heeft ook een wetenschappelijke naam, deze is Equus caballus. Die naam is in 1758 bedacht door ene Carl Linnaeus. Paarden leven in kuddes, het is dan ook niet voor niets een kuddedier. In een kudde van paarden is er altijd een duidelijke hiërarchie. En ander leuk weetje is dat paarden zowel liggend als staand kunnen slapen.Paarden wordt door de mens al sinds vele eeuwen gebruikt. Van voedsel tot recreatief & sportief gebruik. Ook in vele oorlogen hebben paarden een grote rol gespeeld.

Op de website Horze.nl zijn er altijd veel leuke Deals te vinden voor jouw paard. Vergeet hun niet even een bezoekje te brengen !