Zoek een onderwerp

Heb je een vraag zoek op het onderwerp en wellicht vind je hier het antwoord !

Hoeveel calorieën per dag voor een vrouw

hoeveel calorieën dag vrouw

Vooropgesteld er is geen stelregel voor het aantal calorieën per dag voor een vrouw. Wel is er een gemiddelde waarbij je bij een “normale” levensstijl voldoende calorieën binnen krijgt om gezond te zijn en op gewicht te blijven. Voor een vrouw is dit ergens tussen de 1800 en 2200 kcal (kilo calorieën) per dag.

Staar je niet blind op een gemiddelde

Het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft is sterk afhankelijk van hoe je dag er uit ziet. Wat voor werk doe je, wat doe je aan beweging, etc. Met de balans hierin kun je een gezonde levensstijl aanhouden.

 

Afvallen, aankomen of op gewicht blijven

Met het aantal calorieën welke je dagelijks inneemt kun je sturen op gezond leven, afvallen, aankomen. Hiervoor kun je je BMW berekenen.

Stel je bent een vrouw van 30, 170 cm lang en weegt 70 kg dan heb je een BMI van afgerond 29 tegen de bovenkant van gezond aan.

Om op gewicht te blijven heb je bij weinig tot geen lichaamsbeweging 1650 kcal per dag nodig. Bij normale lichaamsbeweging is dat al 2100 kcal. Stel dat je iets zou willen afvallen is het een kwestie van minder calorieën innemen dan het aantal waarbij je op gewicht blijft.

Houd jezelf gezond !

Het is niet raadzaam om meer dan 25% van je behoefte aan energie niet in te nemen als je wil afvallen. Je lichaam en hersenen hebben nou eenmaal voeding nodig om te kunnen werken en je goed te voelen. Val ook niet meer af dan nodig. Als je op een gezonde BMI waarde zit is het niet noodzakelijk nog verder af te vallen.

Calorieën per dag voor een oudere vrouw

Als je ouder wordt verbruik je over het algemeen minder energie en heb je dus ook minder nodig. Hieronder een overzicht (gemiddelde) energie behoefte van vrouwen om op gewicht te blijven per leeftijd bij een gewicht van 70 kg en een lengte van 1.70 meter en normale lichaamsbeweging.

20 jaar / 2.286 kcal
25 jaar / 2.286 kcal
30 jaar / 2.132 kcal
40 jaar / 2.132 kcal
50 jaar / 2.132 kcal
60 jaar / 2.132 kcal
70 jaar / 1.978 kcal
80 jaar / 1.978 kcal

Meer informatie

Benieuwd wat het beste bij jou past, zoek in Google op BMR berekenen.