Zoek een onderwerp

Heb je een vraag zoek op het onderwerp en wellicht vind je hier het antwoord !

Hoeveel gram is een pond

pond en gram hoeveel berekenen

Hoeveel gram is een pond

1 pond (gewichtseenheid) is om precies te zijn 453,59237 gram. Om het makkelijk te maken wordt een pond vaak afgerond naar een halve kilo (500 gram). Een pond is een verwijzing naar een bepaalde massa bijvoorbeeld hoeveel pond jam in een potje zit.

Berekenen van gram naar een pond

Als je pond en gram wil uitrekenen kun je dit vermenigvuldigen dan wel delen afhankelijk wat je begin waarde is. Laten we als voorbeeld nemen 11,5 pond en 8400 gram.

Om 11,5 pond naar het aantal grammen te berekenen gaan we deze vermenigvuldigen met de waarde van de pond/gram. Kortom:

11,5 * 453,59237 = 5216,31 gram (afgerond).Van gram naar pond gaan we delen door het door de waarde van de pond.

8400 / 453,59237 = 18,52 pond (afgerond)

Geschiedenis en heden van de pond

Anno nu verwijst de pond naar de Engelse gewichtseenheid welke 0,45359237 kilogram betreft. In de wereld zijn er twee meet systemen, het metrische systeem en het metriek stelsel. In Nederland, en bijna heel Europa gebruiken wij het metrieke stelsel. Deze werkt met kilogrammen, gram, ton maar ook met kilometer per uur, centimeters, etc. Het metrische systeem werkt met pond, inches, miles, foots en yards. Maar ook in landen als Engeland wordt het metrieke stelsel veel vaker gebruikt. Zo vind je op amazon bij veel product omschrijvingen tegenwoordig de maten in centimeters in plaats van inches.

Voor 1820 waren er regionale gewichtseenheden voor het pond, zo was er het Amsterdamse en Gentse pond. Wil je hier meer over weten is deze Wikipedia Pagina een goed begin.Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplichte velden *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken in je reactie <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>