Zoek een onderwerp

Heb je een vraag zoek op het onderwerp en wellicht vind je hier het antwoord !

Welke pannen zijn geschikt voor inductie koken?

welke pannen inductie

Pannen voor inductie kookplaten

Niet alle pannen zijn geschikt voor koken op inductie. Bij een inductiekookplaat wordt de warmte overgedragen van de inductie plaat naar de pan. De pan wordt heet en de inductiekookplaat zelf blijft koel. Door elektromagnetische straling wordt het metaal van de pan warm, dit gebeurt door elektrische spoelen die energie overdragen die onder de pan een magnetisch veld opwekken. Om in staat te zijn voor een pan om die warmte te ontvangen moet deze gevoelig zijn voor een elektrische veld. Een puur koperen pan werkt bijvoorbeeld niet.

Deze pannen van Mepra (link) zijn, met uitzondering van de koperen pannen, zo goed als allemaal geschikt voor inductie.

Inductiekookplaat heeft een goede pan nodig !

In vergelijking met gas gaat er veel minder warmte verloren, omdat alle energie wordt gebruikt om alleen de pan op te warmen. het vereist wat wennen maar een voor de meest prettige kook ervaring met een inductiekookplaat dien je bij de aanschaf van de pannen wel rekening te houden met de kwaliteit. De wat voordeligere pannen zijn vaak niet goed in staat om de warmte overdracht te ontvangen en dit vermindert het plezier in de je kook ervaringen.

Trivia inductiekoken

Wist je dat inductie al in 1880 werd uitgevonden door William Stanley Jr. ? Maar in 1907 werd er voor het eerst een octrooi aangevraagd voor het koken op inductie. Maar pas in de jaren 70 van de vorige eeuw kwam het echt in kleine schaal op de markt.

Met veel plezier koken op je inductiekookplaat, bekijk hier alle pannen van Merpa.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplichte velden *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken in je reactie <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>